Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Zpracování

Zpracování černé ředkve

Černá ředkev je kořenovou zeleninou se zajímavou barvou Na povrchu je černá, jak již napovídá její název, ale vnitřní dužina je čistě bílá. Díky obsahu mnoha vitamínů a minerálních látek se jedná o velmi zdravou potravinu. Podívejte se, jak…

Jak sušit fazole

Domácí sušení fazolí není složité a nepotřebujete k němu žádné speciální vybavení. Nejčastěji pěstujeme červené či bílé fazole, sušíme je a skladujeme pro další použití v kuchyni. Fazole jsou vynikajícím zdrojem kvalitních bílkovin a…

Jak sušit celerovou nať

Celer a jeho nať je často přehlížená aromatická a především zdravá rostlina, která dodá polévkám, dušeným pokrmům a omáčkám plnou chuť. A v typické české kuchyni se bez něj jen tak neobejdete. Víte, jak na jeho správné sušení? V dnešním…

Povidla z blum

Konec léta se blíží a s ním přichází i sklizeň ovoce v podobě fialkových švestek či lahodných blum. Švestková či dokonce hrušková povidla dnes asi nikoho nepřekvapí, ale vyzkoušeli jste již ta z blum? Podívejte se na pár našich triků a…

Kvas z hrušek

Základem všech ovocných destilátů je ovocný kvas. V dnešním článku se budeme věnovat výrobě hruškového kvasu, který už má velmi blízko k výborné hruškové pálence. Pokud se chcete dozvědět, jak založit dokonalý kvas z hrušek, tak čtěte…

Kvas z višní

Ať už máte rádi sladké, nebo trpké, tyto tmavě červené plody jsou zdraví prospěšné. Třešně mají nízký obsah kalorií a jsou plné vlákniny, vitamínů, minerálů, živin a dalších prospěšných látek. Jejich konzumací získáte vitaminy C, A a K…

Jak vyloupat slunečnici

Semínka slunečnice jsou velmi vítaným zpestřením stravy pro vaše tělo. Na rozdíl od jiných semen totiž obsahují nízké hladiny sodíku a cholesterolu, díky čemuž prospívají vašemu srdci. Jsou také bohatým zdrojem vitamínů E, B6 a B9 a dalších…

Jak zahustit řídkou marmeládu

Léto je v plném proudu a ovoce nám právě teď dozrává na našich zahrádkách a v sadech. Také už ale nevíte, co s ním? Čerstvé se vám přejídá a knedlíků, koláčů a buchet už máte také dost? Zkuste z něj tedy vyrobit lahodné marmelády a džemy,…

Jak zpracovat mirabelky

Mirabelky jsou jedním z prvních kvetoucích keřů na jaře a ještě navíc nám v létě nese velmi chutné plody. Mnoho lidí jim říká špendlíky, což není jeden a tentýž keř a liší se od sebe tvarem plodu. Jinak na zpracování jsou totožné, takže…

Jak sušit ostružiny?

Ostružiny jsou nejen chutné, ale také plné vitamínů a minerálů. Proto mnoho z nás hledá způsob, jak si ostružiny uchovat na později, aniž by ztratily něco ze své chuti a výživných látek. Nabízí se ostružiny zamrazit, zavařit, ale také…