Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Recepty

Jak udit sýr

Pokud patříte mezi gurmány, kteří si vyrábí uzeniny sami doma, pak byste měli vědět, že takový sýr (Ementál, Eidam, Blaťácké zlato, Gouda ...) představuje vhodný způsob, jakým je lze vylepšit. Tvrdý sýr je možné přidat do párků, ale zejména…

Jak udit kapra

Uzené ryby jsou vítaným zpestřením jídelníčku doma, na chatě i na chalupě. Pokud máte ve svém okolí úspěšného rybáře, vyplatí se uzení ryb dvojnásobně. Zajímá vás, jak udit ryby, konkrétně třeba kapra? Pak určitě pokračujte ve čtení! Ryby…

Jak naložit zvěřinu

Byli jste obdarováni právě uloveným zajícem, srnčím nebo kusem kančího? Než začnete zvěřinu kulinářsky upravovat, dobře ji umyjte (zvláště předek, je-li hodně rozstřílený, aby se z něj vymáčelo co nejvíce barvy - krve), jinak budou mít…

Kedlubnová polévka podle babičky

Na zahrádce mé babičky kedlubny nikdy nechyběly. Možná nechybí ani na té vaší. Platí o nich totéž, co o ostatních zeleninách (a potravinách obecně) - čím méně je kuchařsky upravujeme, čím rychleji je zpracováváme a čím dříve je podáváme,…

Úprava chřestu: jak ho připravit

Sezona chřestu je tu. Přestože pro mnohé jsou recepty s chřestem velkou neznámou, ukážu vám, že na přípravě chřestu není opravdu nic složitého. Podíváme se na to, jak chřest očistit, jak chřest vařit, v čem spočívá jeho příprava. Úvodem je…

Pajšl z králíka

Dnes se podíváme na zoubek králíkovi. Řeč nebude o chovu králíka, ale o jeho kulinářském využití. Leckomu může připadat dietní králičí maso chuťově mdlé a trochu nasládlé. To vše se však dá změnit kuchyňskou úpravou. Králičí maso je proto…

Tarhoňa

Drobné nočky z nudlového těsta - tak bychom mohli charakterizovat tarhoňu, potravinu rozšířenou zejména u našich sousedů na Slovensku a v Maďarsku. V našich obchodech se tarhoňa dá koupit pouze sporadicky, kromě některých prodejen zdravé…

Kuře na paprice od babičky

Kuře je opravdovou pochoutkou, ať už ho upravujeme na jakýkoliv způsob. Dnes si představíme kuře na paprice - recept od babičky, která si však pro kuře neběžela do obchodu, ale sama si ho nejdříve vykrmila, pak i zabila a posléze připravila…

Dobrá buchta ke kávě

Jestli existuje něco, co si za žádnou cenu ani jedno léto nenechám ujít, pak je to určitě borůvkový koláč. Kdysi jsem dostala vynikající recept, který nikdy nezklame, a když najdu čas si borůvky i sama nasbírat, je to opravdová rozkoš.…