Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Recepty

Jak uvařit kroupy na zabijačku

Mezi nejdůležitější suroviny při zabijačce patří nepochybně kroupy. Při výrobě jelítek zkrátka nesmí chybět. A co teprve zabijačková polévka? Bez „prdelačky” by to nebylo ono. Uvařit kroupy není žádná věda, přesvědčte se sami. Příprava den…

Jak ohřát jitrnice

Doba zabijaček se blíží. Pokud už se nemůžete dočkat ovaru, zabijačkového guláše, tlačenky, prejtu, jelit a jitrnic, přečtěte si zatím následující článek. Sliny se vám začnou sbíhat. V článku vám poradíme, jak si doma ohřát jitrnice,…

Jak obarvit marcipán

Výtečný marcipán se hojně využívá jako dekorace i důležitá součást dezertů. Jedná se o hmotu, se kterou se velmi dobře pracuje a dá se snadno tvarovat. Výsledkem tak jsou marcipánové kytičky, zvířátka, ale i mnoho jiných motivů. Aby bylo…

Jak polít dort čokoládou

Co patří na každý pořádný dort? Rozhodně pořádná poleva. A ta bývá nejčastěji z čokolády. Podívejte se, jak polít dort čokoládou tak, aby byla poleva krásně hladká, nepraskala a zároveň i dobře chutnala. S pomocí následujících rad se snadno…

Jak zahustit řídký krém

Máte-li krém příliš řídký, je potřeba jej něčím zahustit. Použijete máslo nebo třeba solamyl. Skvěle funguje také sýr mascarpone nebo tvaroh. Dobrá je také čokoláda, kterou jen rozpustíte ve vodní lázni. Výroba krému na pečivo Krémy,…

Jak oloupat špekáčky

Dostali jste chuť na utopence? Pak máte pouze dvě možnosti (možná tři), jak se k nim dostat. Utopence si můžete naložit sami, utopence si můžete koupit už naložené, můžete požádat rodinu či známé, aby utopence naložili za vás a obdarovali…

Jak naložit skopové maso

S chladnějšími podzimními tóny se mění i naše chuťové buňky a představy o dobrém jídle. Jestliže v horkých letních měsících s oblibou volíme míchaný salát jako lehký, osvěžující oběd, na podzim saháme po pokrmech, které zahřejí a zasytí. Je…

Jak vykostit králíka

Vysoký obsah bílkovin, málo tuku a prakticky žádný cholesterol. To je králičí maso. Maso lehce stravitelné, tedy vhodné i pro malé děti. A k jaru a létu králík jaksi neodmyslitelně patří. Dnes už je však zdravé králičí maso k dispozici…

Jak připravit pstruha

Máte pozvané hosty, kteří milují ryby? Překvapte je pstruhem, jehož maso vyniká jemnou konzistencí a chutí. Pstruha můžete připravit úplně jednoduše - upéct ho v troubě na másle, nebo sáhnout po některém z níže uvedených receptů. Jak…

Jak udit králíka

Chováte králíky? Máte rádi uzené? Pak vás možná někdy napadlo, jak by asi chutnal králík uzený. Jenže, dá se vůbec králičí maso udit? Pojďme to zjistit. Dnes posbíráme rady a doporučení z internetu. Uzené kuře ano, a co uzený králík?…