Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Podomácku

Zavařování květáku

Je škoda, že tak nějak přirozeně upřednostňujeme před květákem brokolici. Květák je totiž velmi zdravá, výživná a chutná zelenina. V květáku najdeme například indol-3-karbinol a sulforafan, které se dávají do souvislosti s prevencí…

Zavařování hub

Nasbírali jste je víc, hub než dokážete sníst? Přečtěte si jak na to, abyste se z nich mohli radovat pořádně dlouho. Řeč bude o sušení, mrazení a zavařování hub. Čištění hub Houby přinesené z lesa jsou plné nečistot. Nožíkem z nich…

Sušení hub v sušičce

I když to neplatí pro všechny lokality České republiky, na většině míst konečně rostou. Kdo, co? No přece houby! Konečně nastaly houbové žně. Možná jste se i vy právě vrátili z lesa s košíkem plným hub. I když jste příjemně unaveni,…

Sušená dýně v sušičce

Dýně pochází ze Střední Ameriky a dá se téměř celá využít pro konzumaci. Sušená dýně je vynikající a velmi užitečný produkt, který najde bohaté využití v každé kuchyni. Zatímco zavařená dýně ztrácí při zavařování velké množství vitamínů,…

Sušení vlašských ořechů

Rok pomalu dospěl do své třetí fáze, kterou nazýváme podzim. Podzim je spojen se sklizní v zahradách. Nepochybně sem patří i sběr vlašských ořechů, které jsou vynikající jen tak čerstvě oloupané nebo připravené na různé způsoby, ať už do…

Zavařování vlašských ořechů

Vlašské ořechy jsou pro vysoký obsah vitamínů významný doplněk stravy. Oblíbené jsou zejména při přípravě nejrůznějších druhů jídel a dezertů, ale i jako zdravá pochutina. Pokud máte bohatou každoroční úrodu, při správném uskladnění je…

Zavařování rajčat

Z rajčat nemusí být pouze kečup nebo protlak! Do zimních zásob si můžete připravit zavařená rajčata s bylinkami, sušená rajčata nebo třeba předpřipravit omáčky k pečenému masu. A co tak vyzkoušet uvařit rajčatový podklad na pizzu? Přináším…

Zavařování hroznů

S hrozny se dá v kuchyni pěkně vyhrát. Můžete si z nich připravit velké množství produktů - hroznové víno, hroznový olej, kompoty, džemy, želé, vylisovat ho na šťávu či uvařit sirup. Hrozny je možno i zavařovat, sušit nebo zamrazit. Víno a…

Zavařování jablek

V době zrání jablek je důležité, abychom je uměli nejen správně uskladnit, ale také správně zakonzervovat na zimu. Jedním z nejčastějších způsobů je příprava jablečného kompotu. Následující recept vám ukáže, jak jablečný kompot vyrobit, jak…

Dobrá buchta ke kávě

Jestli existuje něco, co si za žádnou cenu ani jedno léto nenechám ujít, pak je to určitě borůvkový koláč. Kdysi jsem dostala vynikající recept, který nikdy nezklame, a když najdu čas si borůvky i sama nasbírat, je to opravdová rozkoš.…