Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Podomácku

Domácí výroba ghí másla

Indická kuchyně používá čistý mléčný tuk ghí (označuje se také ghee) jako důležitou a typickou přísadu. I naše babičky znali tuto nezaměnitelnou dobrotu - říkali jí přepuštěné máslo. Máslo se přepouštělo kvůli lepší skladovatelnosti,…

Domácí výroba sýrů

Zaujala vás domácí výroba zmrzliny, jogurtu, tvarohu nebo příprava kvásku či pečení housek? Možná jste již některé z receptů vyzkoušeli, možná se na ně teprve chystáte, možná máte svoje vlastní, na které nedáte dopustit. Ať tak, či tak,…

Domácí tvaroh – výroba

Tvaroh je velmi hodnotná potravina a nepochybně i výborná surovina při dietách a snaze o snížení tělesného tuku. Tvaroh totiž navzdory nízkému obsahu kalorií dokáže zasytit na poměrně dlouhou dobu. Navíc obsahuje omega-3 mastné kyseliny a…

Výroba domácího jogurtu

Jogurt je zdravá potravina i pochutina, která by v našem jídelníčku rozhodně neměla chybět. Pokud patříte mezi pravidelné konzumenty jogurtu, ba dokonce jste na něm závislí, jistě oceníte možnost, připravit si lahodný jogurt přímo doma. Je…

Domácí majonéza

Jsou hospodyňky, které vám řeknou, že není nad domácí majonézu, na kupovanou se ani nepodívají. Patřím mezi ně. Vyrobit si majonézu doma je totiž poměrně jednoduché. Receptů na domácí majonézu najdete spoustu. Předkládám vám zde několik…

Jak vyrobit domácí mýdlo

Možná se divíte, proč byste si měli vyráběli mýdlo doma, když si ho můžete koupit za pár kaček v kdejakém obchodě. Jenže domácí mýdlo má přesně to, co má mýdlo mít. To, které koupíte v obchodě, NE! O mýdle - aneb trocha chemie nikoho…

Výroba domácího karamelu

Karamel měl v oblibě už páter František Ferda, uznávaný léčitel. Přisuzoval mu neobyčejný význam, zatímco vůči bílému cukru měl mnoho výhrad. Správně předpokládal, že bílý cukr je hlavní příčinou překyselení žaludku a vlastně i překyselení…