Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Domácí výroba

Zavařování uzeného masa

Zavařené uzené maso si dlouho zachovává příjemnou vůni čerstvě vyuzeného masa. Dobře zavařené uzené by mělo být křehké a šťavnaté. Aby takové opravdu bylo, je třeba na jeho přípravu použít maso čerstvě vyuzené. Pokud tedy máte po zabíjačce…

Jak uchovat uzené maso

Pravé, domácí uzeniny je třeba skladovat v suché, tmavé, dobře větrané místnosti, ty ze supermarketu je nejlépe rychle zkonzumovat. Jak si poradit se zásobami uzeného masa, které jste sami vyrobili nebo vám byly darovány? Je důležité to…

Jak opražit dýňová semínka

Když se na podzim zpracovává dýně, zůstává spousta dýňových semínek, která často končí v koši nebo na kompostu. Avšak dýňová semínka mají co nabídnout! Nejenže výborně chutnají, ale obsahují také mnoho zdravých ingrediencí. Dnes se podíváme…

Strouhaná zelenina v soli

Víte, jaký způsob konzervace patří mezi nejstarší? Jde o konzervování solí. Pokud jde o zeleninu, je konzervace solí nejstarším způsobem, jak ji uchovat prakticky až do příští sklizně. Tohoto způsobu konzervování využívaly už naše…

Jak moštovat

Máte vlastní zahradu plnou ovocných stromů nebo jste si od babičky přivezli pár bedýnek domácích jablek? Pokud jste si řekli, že tento rok byste vyzkoušeli raději něco jiného, ​​než upéct 13 variací jablečných koláčů a zavařit dvě přepravky…

Hroznový džem

Hroznový džem se připravuje z tmavých hroznů a na jeho výrobě není nic složitého. Tedy pouze v případě, že nechcete přímo exkluzivní hroznový džem. A právě ten si dnes ukážeme. Výběr správných hroznů Vhodnými hrozny na náš exkluzivní…

Špejlování jitrnic

Víte, proč se jitrnici jim říká jitrnice nebo také jaternice? Základem opravdových jitrnici jsou totiž játra. A pak samozřejmě maso, koření a "buchta", tedy namočené bílé pečivo. Pokud jde o maso, přidává se do jitrnic maso z hlavy, bůček,…

Jak zavařit guláš

Guláš, u nás nejobvyklejší úprava masa, je velmi výhodná ať už pro okamžitou spotřebu, nebo “do zásoby” (zavaření guláše). Můžeme totiž udělat dostatek gulášové omáčky na vydatné polití brambor, knedlíků nebo si pochutnávat jen tak s kusem…