Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Domácí výroba

Jak uchovat kombuchu

Slyšeli jste už o zázračném elixíru mládí, kterému se říká kombucha? Tato „houba“ má blahodárné účinky na lidský organismus a díky pravidelnému pití kombuchy brzy získáte pevné zdraví a posílíte svůj organismus na velmi dlouhou dobu. O…

Jak udit bůček

Pořádně prouzený bůček máte určitě rádi. Jak na to, aby krásně voněl a rozplýval se na jazyku? Jak udit bůček Jestliže máte velký hlad, vyzkoušejte uzený bůček. Základem je vybrat pěkně prorostlý a kvalitní. Měl by být naložený v koření,…

Čím nahradit syřidlo

Syřidlo je enzym, který se nachází v žaludcích přežvýkavců a je klíčovou složkou při výrobě sýra. Syřidlo je živočišný produkt, což znamená, že není vhodný pro vegani. Existují ale rostlinné alternativy syřidla pro domácí i komerční…

Domácí výroba syrečků

Syrečky neboli tvarůžky patří neodmyslitelně k Lošticím nedaleko Olomouce, kde s jejich výrobou začal kdysi pan Alois Wessels. My si dnes ukážeme  postup, díky kterému si budete moci připravit syrečky doma. Sami posoudíte, jestli vám budou…

Výroba loveckého salámu

Pokud si rádi pochutnáváte na loveckém salámu, bude vás určitě zajímat, že si ho můžete vyrobit i doma. Ten z obchodu se vyrábí fermentací hovězího a libového vepřového masa, hřbetního vepřového sádla, soli, pepře, česneku, hřebíčku a…

Zavařování párků

Vypadá to, že Omikron a další varianty koronaviru nás nechají konečně vydechnout. Těžko říci, na jak dlouhou dobu. Jaro a léto bychom však snad mohli strávit v klidu a pohodě, mohli bychom také vyrazit na zaslouženou letní dovolenou. Někdo…

Domácí výroba gothaje

Obyčejný salám, za který je považován gothaj, může chutnat skvěle. Aby byl opravdu dobrý, je k jeho výrobě třeba použít kvalitní suroviny. Bohužel, mnohé výrobny či řezníci na této pochoutce z dob socialismu šetří. Gothajský salám pak není…

Zavařování uzeného masa

Zavařené uzené maso si dlouho zachovává příjemnou vůni čerstvě vyuzeného masa. Dobře zavařené uzené by mělo být křehké a šťavnaté. Aby takové opravdu bylo, je třeba na jeho přípravu použít maso čerstvě vyuzené. Pokud tedy máte po zabíjačce…