Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Podomácku

Jak uchovat kombuchu

Slyšeli jste už o zázračném elixíru mládí, kterému se říká kombucha? Tato „houba“ má blahodárné účinky na lidský organismus a díky pravidelnému pití kombuchy brzy získáte pevné zdraví a posílíte svůj organismus na velmi dlouhou dobu. O…

Jak zpracovat mini kiwi

Přestože se z hlediska nutričních hodnot jedná téměř o superpotravinu, patří kiwi spíše k méně oblíbeným druhům ovoce. Řadu lidí přitom odradí jejich vzhled v podobě hnědého, chlupatého vajíčka ukrývajícího kyselou zelenou dužinu. Snad…

Jak zpracovat cukrovou řepu

Cukrová řepa neboli cukrovka patří mezi okopaniny a v Evropě se využívá k výrobě cukru nebo jako krmivo pro zvířata. Můžete si z ní však připravit i mnoho chutných jídel ve své vlastní kuchyni. Poradíme vám, jak cukrovou řepu zpracovat, co…

Jak sušit hroznové víno

Sušené ovoce je velmi oblíbenou pochutinou, která je v mnoha aspektem zdravější alternativou k běžným sladkostem typu bonbonů či sušenek. Vysušit ovoce je přitom velmi snadné a zvládne jej prakticky každý i se základním kuchyňským…

Jak nechat dozrát broskve

Jelikož je konec léta a s nim také čas dozrávání některých druhů ovoce, určitě jste se tak někdy setkali v supermarketu s nezralými broskvemi. Kousnutí do takové broskve vám bohužel může vzít i chuť na toto lahodné ovoce, protože nezralé a…

Jak sušit majoránku

Majoránka patří mezi nejoblíbenější koření české kuchyně. Majoránka zahradní je velmi aromatická bylina, která se uplatní nejen při vaření, ale také jako léčivka. Patří do stejného rodu rostlin jako dobromysl neboli oregano a voní stejně…

Jak sušit bobkový list

Pěstujete na zahrádce bobkový list a rádi byste si ho nasušili, abyste i v zimě měli co dávat do polévek a omáček? Poradíme vám jak na to. Dozvíte se také, kdy je nejlepší bobkové listy sbírat a v čem byste je měli skladovat. Sběr…

Jak zpracovat ačokču

Ačokča, korila či lidově paprikookurka je tropická liánovitá rostlina původem ze zemí Jižní Ameriky. Jde o oblíbenou zeleninu v oblasti And, v Evropě však tolik známá není. Přesto není příliš těžké si ačokču doma vypěstovat i u nás, a…

Jak udit bůček

Pořádně prouzený bůček máte určitě rádi. Jak na to, aby krásně voněl a rozplýval se na jazyku? Jak udit bůček Jestliže máte velký hlad, vyzkoušejte uzený bůček. Základem je vybrat pěkně prorostlý a kvalitní. Měl by být naložený v koření,…