Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Podomácku

Jak zpracovat rebarboru

Možná už čekáte netrpělivě čekáte na správné období, kdy si budete moci pochutnávat na svých oblíbených ovocných koláčích. Jenže třešně a jahody jsou zatím v nedohlednu. Můžete to ale zkusit s rebarborou (reveň rebarbora = reveň vlnitá =…

Pajšl z králíka

Dnes se podíváme na zoubek králíkovi. Řeč nebude o chovu králíka, ale o jeho kulinářském využití. Leckomu může připadat dietní králičí maso chuťově mdlé a trochu nasládlé. To vše se však dá změnit kuchyňskou úpravou. Králičí maso je proto…

Výroba domácích párků

Zapomeňte na přesolené párky nebo párky, kde cítíte samou mouku. Pusťte se do výroby vlastních domácích párků, jejichž příprava nebude nikterak složitá, párků, kde dominantní surovinou bude kvalitní maso, které si sami obstaráte. Skopová…

Tarhoňa

Drobné nočky z nudlového těsta - tak bychom mohli charakterizovat tarhoňu, potravinu rozšířenou zejména u našich sousedů na Slovensku a v Maďarsku. V našich obchodech se tarhoňa dá koupit pouze sporadicky, kromě některých prodejen zdravé…

Kuře na paprice od babičky

Kuře je opravdovou pochoutkou, ať už ho upravujeme na jakýkoliv způsob. Dnes si představíme kuře na paprice - recept od babičky, která si však pro kuře neběžela do obchodu, ale sama si ho nejdříve vykrmila, pak i zabila a posléze připravila…

Zavařování jablečného pyré

Chcete si pochutnávat na opravdovém jablečné pyré? Tedy přesnídávce bez různých konzervantů a zahušťovadel? Pak si ho připravte doma sami! Domácí výroba jablečného pyré se vyplatí zejména v případě, že sklízíte jablka z vlastní zahrady.…

Domácí uzení špeku

Říká se, že nezdravá jídla jsou nejchutnější. Asi na tom něco bude. Vždyť kdo by neměl rád lahodně vyuzené klobásky, božskou slaninu, kouřem vonící žebra a šrůtky masa! Na domácí zabijačce se jich vyrobí dost, ale pokud nemáte ve dvoře…

Jak uchovat mák

Nejdříve zpestří zahrady a pole nádhernými květy, potom talíře úžasnými dobrotami. V mnoha zemích je pěstování máku zakázáno kvůli opiu, které obsahují ještě nedozrálé makovice. U nás je jeho pěstování zcela běžné. Věděli jste o tom, že mák…

Jak zavařit jablečný mošt

Připravte a zavařte si jablečný mošt plný antioxidantů, a navíc v BIO kvalitě. Je to jednodušší, než si myslíte - základem úspěchu jsou vhodná jablka, dobré technické vybavení a dodržení správného postupu. Absolutní podmínkou je dodržet…