Take a fresh look at your lifestyle.
Prohlížení kategorie

Podomácku

Domácí tvaroh – výroba

Tvaroh je velmi hodnotná potravina a nepochybně i výborná surovina při dietách a snaze o snížení tělesného tuku. Tvaroh totiž navzdory nízkému obsahu kalorií dokáže zasytit na poměrně dlouhou dobu. Navíc obsahuje omega-3 mastné kyseliny a…

Výroba domácího jogurtu

Jogurt je zdravá potravina i pochutina, která by v našem jídelníčku rozhodně neměla chybět. Pokud patříte mezi pravidelné konzumenty jogurtu, ba dokonce jste na něm závislí, jistě oceníte možnost, připravit si lahodný jogurt přímo doma. Je…

Domácí zmrzlina bez přístroje

Než se nadějeme, zasáhne nás opět vlna veder. A než nás vedro na konci léta vyplivne jako vyždímané prádlo, můžeme se mu pokusit vzdorovat nejen prostřednictvím žaluzií, rolet a klimatizace, ale také pomocí skvělé domácí zmrzliny. V tom…

Domácí majonéza

Jsou hospodyňky, které vám řeknou, že není nad domácí majonézu, na kupovanou se ani nepodívají. Patřím mezi ně. Vyrobit si majonézu doma je totiž poměrně jednoduché. Receptů na domácí majonézu najdete spoustu. Předkládám vám zde několik…

Jak vyrobit domácí mýdlo

Možná se divíte, proč byste si měli vyráběli mýdlo doma, když si ho můžete koupit za pár kaček v kdejakém obchodě. Jenže domácí mýdlo má přesně to, co má mýdlo mít. To, které koupíte v obchodě, NE! O mýdle - aneb trocha chemie nikoho…

Výroba domácího karamelu

Karamel měl v oblibě už páter František Ferda, uznávaný léčitel. Přisuzoval mu neobyčejný význam, zatímco vůči bílému cukru měl mnoho výhrad. Správně předpokládal, že bílý cukr je hlavní příčinou překyselení žaludku a vlastně i překyselení…

Domácí paštika do skleniček

Recept na domácí paštiku do skleniček, který si dnes ukážeme, vznikal postupně - vlastně až na třetí pokus. Nejdříve jsem se paštiku pokusila připravit z kuřecích jater. Potom jsem od kamarádky získala recept na domácí paštiku z…

Výroba domácí šunky

Máte rádi šunku? Zkuste si ji uvařit doma sami! Dokonce k tomu nebudete potřebovat ani žádný šunkovar. Pokud jste posedlí zdravou výživou, klidně to můžete zkusit bez pragandy, tedy bez řeznické soli. Tato potravinářská sůl sice…

Jak udělat kvásek

Když se narodím, bývám velmi slabý, potřebuji být v teple a musím se často přikrmovat. Poté se stanu silným, a i když budu vážit pouhých 50 gramů, jakmile se pořádně najím, dokážu přes noc přibrat až na sedminásobek své původní váhy! A…

Domácí housky jako od pekaře

Housky a rohlíky, které běžně nakupujeme v supermarketech, patří mezi takzvané "průmyslové" pečivo. Pokud se nám podaří ukořistit ještě teplý rohlík, právě vysypaný do regálu, křupavý a voňavý, pak si možná i pochutnáme. Pokud si však…